Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت: اگر زمین یک درجه بیشتر از آن چیزی که اکنون هست گرم بشود تا 30 سال آینده 10 میلیارد مکعب از آب را فقط به خاطر تبخیر از دست خواهیم داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; پروفسور ثبوتی امروز در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان با بیان اینکه در دو یا سه سال آینده میزان معلومات و دانش در سطح دنیا دو برابر خواهد شد، اظهار کرد: لازمه این همراه شدن با رشد سریع علم در دنیا کنار آمدن با تغییرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر لزوم آمادگی بخشهای مختلف با رشد سطح دانش در دنیا عنوان کرد: برای همراه شدن با این تغییرات علمی آموزش، صنعت، کشاورزی و دیگر بخشهای کشور باید برای این گونه تغییرات آماده  باشند.

رئیس پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه امروز فرزندان در علم از والدین خود جلوتر هستند، گفت: باید توجه داشت که امروزه دیگر این والدین هستند که باید از فرزندانشان یادبگیرند.

وی با اشاره به توانایی جوانان کشور تصریح کرد: جوانان ما توانایی لازم را دارند به شرط اینکه ما خودمان را با جوانان تطبیق دهیم و باید مطمئن بود که جوانان فرزندان خلفی برای ما خواهند بود.

پروفسور ثبوتی با بیان اینکه جوانی که فیس بوک را در آن سوی مرزها ایجاد کرد جوانی 25 ساله بود، گفت: باید مشکلات را فهمید و در جهت رفع آنها دست به اقدامات نوآورانه زد همان چیزی که بیل گیتس و امثال این شخص کردند.

وی با تاکید بر اینکه بدون رانت هم می‌توان کارهای بزرگی کرد، خاطرنشان کرد: برخی از همین جوانان کشور خودمان نیز بدون هیچ گونه رانتی در عرصه‌های علمی اقدانات خوبی را انجام می‌دهند.

بنیانگذار و استاد فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان بیان کرد: نباید جوانان را دست کم بگیریم و نگوییم کار جوانان خارج از نرم است.

وی به تغییر اقلیم و گرم شدن زمین اشاره کرد و گفت: به خاطر اینکه زمین به صورت خیلی آرام گرم می‌شود، ما آن را احساس نمی‌کنیم اما باید توجه داشت که از 10 سال یا 30 سال پیش تاکنون چه تغییراتی انجام شده که ما دیگر مانند گذشته شاهد وجود برف در کوچه‌ها و خیابانها نیستیم.

پروفسور ثبوتی با بیان اینکه گرم شدن زمین به کاهش بارش باران نیز منجر شده است، افزود: این موارد نشانه‌های گرم شدن زمین است، ما در منطقه خشک قرار داریم و پیش ‍‌بینی می‌شود تا زمین گرمتر و خشک‌تر از این شود.

وی بیان کرد: مقدار زیادی از همین آب باران نیز به خاطر گرما تبخیر شده و به آسمان می‌رود و اگر زمین یک درجه بیشتر از آن چیزی که اکنون هست گرم بشود تا 30 سال آینده 10 میلیارد مکعب از آب را فقط به خاطر تبخیر از دست خواهیم داد.

رئیس پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان تصریح کرد: ما در آینده با یک مسئله بسیار جدی یعنی مسئله آب روبرو خواهیم شد، باید در مصرف آن چیزی که داریم تجدید نظر اساسی داشته باشیم.

وی به کاشت برنج در نقاط مختلف کشور اشاره کرد و گفت: دقت کنید که در مناطق خشک ما چقدر آب به خاطر کاشت برنج هدر می‌دهیم، در جنوب زنجان نیز اقدام به کاشت برنج می‌کنند اما باید توجه داشت با این آبی که در اختیار داریم قادر به کاشت برنج نخواهیم بود.

پروفسور ثبوتی با بیان اینکه 91 درصد آب قابل برنامه‌ریزی ما در بخش کشاورزی مصرف شده است، عنوان کرد: 75 درصد در کل کشور تبخیر می‌شود و 91 درصد از آن چیزی که می‌ماند نیز در کشاورزی مصرف می‌شود.

وی با اشاره به اینمه از هر مترمکعب آب مصرف شده در کشاورزی تنها به اندازه 15 سنت محصول برداشت می‌کنیم، اضافه کرد: این در شرایطی است نرم دنیا 50 سنت بوده و در کشورهای پیشرفته 80 سنت است.

رئیس پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با تاکید بر اینکه مسئولان باید مسئله گرم شدن زمین را جدی بگیرند، تصریح کرد: معلومات لازم در خصوص تغییر اقلیم در مسئولان ما وجود ندارد و کمتر حوصله یاد گرفتن چنین مباحثی را دارند.

وی با بیان اینکه مسئولان متوجه نیستند که چه روزهایی در پیش خواهد بود، گفت: با صراحت می‌گویم که در جامعه مدیریتی این کشور در بحث تغییر اقلیم اطلاعات لازم وجود ندارد و باید فکری در این زمینه شود.

پروفسور با اشاره به کنفرانس پاریس خاطرنشان کرد: این کنفرانس به بحث تغییر اقلیم اختصاص داشت چرا که در 100 سال گذشته تاکنون مسئله گرم شدن زمین با شتاب بیشتری حرکت کرده است.

وی با اشاره به دلایل عمده گرم شدن زمین گفت: مقادیر انبوهی نفت، گاز و ذغال سنگ که میلیونها سال پیش زیر زمین بود از 100 سال پیش خارج شده و سوزانده شدند و کربن دی اکید وارد هوا شد و گرم شدن زمین را رقم زد.

رئیس پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه زمین گرما را در خود نگه داشته است، گفت: چاره کار این است که سوختهای فسیلی را کمتر و بهتر مصرف کنیم و جایگزین پیدا کنیم.

بنیانگذار و استاد فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به مشعل‌های میادین نفتی عنوان کرد: این موضوع نیز سبب تولید کربن دی اکسید می‌شود که ما می‌توانیم این موارد را جمع کنیم و به جای سوزاندن خوراک پتروشیمی بدهیم و یا برق تولید کنیم که این خود سبب کاهش 5 درصدی کربن دی اکسید می‌شود.

وی به اصلاح شکبه‌های توزیع آب، برق و گاز در کشور نیز تاکید کرد و افزود: بیش ز 10 درصد هدررفت را ما در این این خصوص شاهد هستیم که می‌توان با یک اصلاح از آن جلوگیری کرد و نیاز به تکنولوژی خاص هم ندارد.

پروفسور ثبوتی با بیان اینکه ایران در کنفرانس پاریس کاهش 4 درصدی گاز گلخانه‌ای را از سال 2020 تا 2030 داوطلبانه پذیرفته‌ایم، خاطرنشان کرد: همچنین تعهد شده تا اگر امکانات فراهم شود و موانع از جمله تحریمها برداشته شود بین 2030 تا 2050 میزان 8 درصد نیز از گازهای گلخانه‌ای کم کنیم.

وی با اشاره به اینکه 7.5 درصد گازهای گلخانه‌ای به خاطر مشعل‌ها است، بیان کرد: با یک اقدام یعنی جمع‌آوری این مشعلها می‌توان 5 درصد از این گازها را کم کرد.

بنیانگذار و استاد فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه آن چیزی که ایران در کنفرانس پاریس پذیرفته تعهدآور نیست، تصریح کرد: اگر ما این موارد را انجام ندهیم کسی سراغ ما نخواهد آمد اما کشور دچار ضرر و زیان خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۱۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم

احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: یکی از قوانین ویژه که نقش مشارکتهای مردمی در آن دیده شده است نهضت ملی مسکن است.  آنچه امسال به عنوان سال مشارکتهای مردمی در جهش تولید انتطار می رود اتفاق بیفتد در  عرصه مسکن است.

وی اظهار کرد: در عرصه مسکن  هرچه به سمت خودمالکی حرکت کنیم دولت تصدی گری اش را کم کند و بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم فراهم کند زودتر می توانیم مشکل مسکن را حل کنیم.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:  انتظار می رود دولت در سال جاری با آزادسازی اراضی، زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد. باید بستر سازی لازم برای آزادسازی تسهیلات جهت خود مالکی مردم در بحث نهضت ملی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: هرچه نقش مردم را در ساخت و ساز مسکن فراهم کنیم ‌و موانع سر راه آنها برای ساخت مسکن را برداریم اهداف قانون جهش تولید مسکن نیز محقق می شود.

گفتنی است، تقویت مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن باعث مشارکت بیشتر جامعه، همکاری و خلاقیت در فرآیند توسعه می شود. با مشارکت ساکنان در برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت خانه‌های خود، دولت‌ها می‌توانند از دانش، مهارت‌ها و منابع جمعی جامعه بهره ببرند که منجر به راه‌حل‌های مسکن پایدارتر، مقرون به صرفه‌تر و از نظر فرهنگی مناسب‌تر می‌شود. این رویکرد مشارکتی نه تنها افراد را برای شکل دادن به محیط زندگی خود توانمند می کند، بلکه حس اتحاد، همکاری و مسئولیت مشترک را در بین اعضای جامعه تقویت می کند.

نقش دولت در ترویج مالکیت شخصی و مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن ضروری است، زیرا شامل فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، مشوق‌ها و چارچوب‌های نظارتی برای حمایت از طرح‌های مسکن فردی و اجتماعی است. با تسهیل دسترسی به تسهیلات بانکی برای توسعه مسکن، دولت‌ها می‌توانند به افراد کمک کنند تا وام‌ها، تأمین مالی و کمک برای ساخت یا خرید خانه‌هایشان را تأمین کنند. علاوه بر این، با تخصیص زمین یا منابع برای مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن، دولت ها می توانند فرصت هایی را برای افراد ایجاد کنند تا فعالانه در فرآیند توسعه شرکت کنند، فضاهای زندگی خود را سفارشی کنند و در عرضه کلی مسکن مشارکت کنند. مهم ترین وظیفه دولت در این راستا، ایجاد بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات بانکی ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم است. یکی از مصداق های تحقق مشارکت مردم در اقتصاد در ساخت مسکن ویلایی به دست مردم اتفاق می افتد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • نشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان/ آب‌گرفتگی شدید در این خیابان+ فیلم
  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • کمترین پیشرفت را تا کنون در طرح نهضت ملی مسکن لرستان داشته‌ایم
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • دیدار مدیران کل امور اتباع و فنی و حرفه‌ای استان قزوین
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!
  • انجام اقدامات لازم برای تأمین اراضی طرح نهضت ملی مسکن
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • هشدار بارسا به ژاوی: رفتارت را درست کن